Livet med en Kooikerhondje!

Alla inlägg den 16 september 2009

Av Felicia Torffvit - 16 september 2009 18:32

  

Hej! Tungan ute


Nyfikna på utställningen? Tja, resultatet vet ni ju i alla fall...

Vi var där i god tid. Wilda var först in av våra hundar och skötte sig jättefint och hälsade glatt på domaren. Det slutade med en slät 1a men hon vann över den andra unghundstiken och fick god kritik. Totalt var där 5 grandar varav 1 fick CK. Stojka vann över den andra tiken, hon har gjort det innan också har jag för mig och blev BIR med en superkritik.


Sedan dröjde en stund av väntan. Vi trodde att kooikern skulle in runt lunch men kom inte in förrän vid 1 tiden. Men tiden var värt resultatet och det trevliga sällskapet. Hade roligt hela tiden.

Mamma skojade med mig tidigare på morgonen:

Mamma: Eftersom hon inte fick cert förra helgen kanske hon får det nu, vem vet?

Jag: Ha! Eller hur. Lycka till med det - vet du hur många tikar som är anmälda? Dessutom fina?

Mamma: Det kommer gå bra.


Valpen fick bara ett förstapris tyvärr och sedan följde 2 fina hanar. Mervin blev 1a med CK och bästa hane med cert och Bailey fick en 1a och blev 2a i klassen efter Mervin.


Nu var det dom 11 tikarna. Det skulle varit 13 men två kom inte. Ingen av juniorerna eller unghundstikarna fick CK. I öppenklassen är det alltid flest (denna gång 5 utav 7). Roxy och jag stod som vanlig sist i ledet. Men till slut blev det Roxys tur Glad Domare Hassi kollade läänge på tänderna och noga på alla sidor. Hon kollade allt på Roxy, förde händerna över hennes kropp flera gånger, kände på svansen, kollade pälsen osv. Men Rox var superduktig och stod alldelles stilla. Sen ställde vi upp och även då var hon duktig och hade kontakt hela tiden, backade när jag sa åt henne och stod bra. Trodde inte det skulle gå så bra då domaren i början när vi ställde upp talade med en av sekreterarna om något annat (som om Roxy inte var så intressant att titta på), men sen började hon dömma men jag hörde dock inte vad hon sa. Jag hade ingen aning om hur det skulle gå men Roxy sprang fint. Hon hade skött sig så fint hela tiden och bara det var jag superglad för. Men hon fick ett rött band. Nu var det placerings dags. 2 st hade åkt ut med 2or så nu var det bara Minna, Zelda och Roxy kvar. Hon pekade på mig och Rox som stod sist och sedan på första platsen, gissa om jag blev glad! Sedan följde Malin med Minna och på 3e plats Irene med Zelda. Veteranen fick 1a hp och blev bästa veteran. Roxy och Minna var dom enda tikarna som fått CK. Vi hann bara ställa upp när domaren kom fram med ett blått papper där det stod certifikat och vi skakade hand. Jag halvt chockad men sprudlande glad vände mig om och fick se mamma stå med händerna i luften och nästan dansa. Jag var nästan skakig när jag lämnade certet bland sakerna för att gå in i BIR och BIM och inte minst sagt full av värme. Snygge Mervin tog sedan hem BIRet och Roxy blev BIM.

Men när vi stod och fotades pratade domaren med mig:

Hassi: Oh, she's so cute!

Jag: Yes she is Skrattande

Hassi: Do you breed?

Jag: No, but next year she hopefully will have her first litter

(Domaren nickar gillande och ler)

Domare Hassi Assenmacher-Feyel, Tyskland, fjäskar för "the cute dog"


Sedan följde värsta kramkalaset med grattishälsningar flygande överallt. Så glad!! Roxys kritik var väldigt bra.

Fick också höra att jag visar Roxy på ett trevligt sätt Cool Gör jag det?


Vi stannade til finalen och Stojka placerade sig på reserv!! Sicken dag alltså!!

Dagen efter var det meningen att jag och Roxy skulle tävla agility på Hässleholm Hundungdoms klubbmästerskap. Men både jag och Roxy var så trötta att vi struntade i det. Kom hem ca kl halv 8 dagen innan.

Men på ef gick vi viltspår med Ann-margret. Alla hundarna var jätteduktiga och Roxy följde sitt spår superfint!


 

Lite svamp :)

Sistin spårar


Wilda spårar


 

Roxy i spåret precis innan vinkeln

Sedan en riktigt stolt och lycklig Fox! Bilderna på mig och Roxy tog mamma (den ovan och nedan + BIR/BIM)


Även nu idag gick vi ett litet spår på 50 meter som hon följde riktigt bra. Ser lovande ut. Vi har inte spårat sedan slutet på Juli. Men det har bara gjort att hon tycker det är ännu roligare nu.


Nu fick ni också veta att det planernas valpar på Roxy nästa år vid vår/sommar. Hanen är bokad men hålls hemlig tills vidare. Kommer skriva mer senare. Nyfikna?? Mohahaha... Tungan ute

Presentation


Zaffran och Roxy i Sandhammar sommaren 2009.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Äger du en Kooikerhondje?
 Ja
 Nej
 Snart
 Har haft
 Aldrig i livet!
 Vill ha
 Vill inte ha en, men gillar dom ändå

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards