Livet med en Kooikerhondje!

Alla inlägg den 16 september 2008

Av Felicia Torffvit - 16 september 2008 21:22

Nu har vi varit på agility igen =)


Mamma och Stojka var också där, fast dom satt i bilen och läste så länge, det var inte lönt att åka hem.


Roxy går ju i medium så vi var i den gruppen, där var 2 eller 3 andra. Vi började vid platten. Jag kan börja med att säga att min uppfattning om Borden Terrier inte är så bra just nu! Det fanns 2 säckar/platten, Roxy och jag hade den ena och border terriern med matte den andra (båda var så klart lösa). När Roxy skulle springa igenom så blev hon helt plötsligt bara påhoppat av den lilla terrierjäveln. Vad fan har hon gjort för dumt mot den!!!? Jävla skithund! Den bara bet henne i nacken snabbt och sen tryckte den sig tätt intill henne och morrade. Roxy morrade tillbaka och då blev den ännu argare!?! Om man rörde vid den blev den också argare. Då sparng/försökte Roxy fly, ifrån den men terriern var tätt efter! Roxy kom tillbaka till mig och ställde sig bakom mig och jag försökte få bort den lilla skiten, men den ville inte ge sig! Terrierns matte försökte också få tag i den men det var inte lätt. Tillslut fick hon fatt på den. Den fick ett enkelt "nej" och sen var det över! Hallå!! Roxy då!! Inget "ursäkta så hemskt mycket"? Men nej. Så Roxy kommer nog aldrig att vela gå nära en sån hund igen. Matten kopplade hundjäveln och den försökte ändå komma fram till Roxy, då morrade JAG på den men inte brydde den sig!

Roxy ville inte ens stå 20 meter nära den och hon ville inte springa platten mer. Så jag gick och hämtade mamma och Stojka, så det blir lite roligare och positivt. Stojka är ju hennes bästa vän och mamma....är ju mamma.. Hon blev lite gladare och vi bytade så klart grupp, det tyckte också tränaren. Resten av träningen var mamma och Stojka också med. Efter att mamma och Stojka också var med så var hon lika glad igen och tyckte att träningen var kul. När terriern inte tränade platten mer gick vi dit och hon sprang igenom utan problem som om inget hänt, skönt.


Men jag är fortfarande skitsur på terriern och ännu argare på matten som inte ens har mage att säga till sin hund ordentligt och ber om ursäkt! (och ja, matten var vuxen och inget barn, i så fall hade det varit lite skildnad)


Men resten av träningen var rolig och hon var jättetaggad, hade bra kontakt med mig, lyssnade på mig och tyckte det var skitkul. Tur det! Platten blev inte heller något problem. Det kunde det ha blivit. Roxy är en sån hund, om nått händer så tar det lång tid att komma över. Men som tur är var det inget problem med platten utan bara med hunden. Så hon kommer nog aldrig att vela gå nära en border terrier igen...

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Zaffran och Roxy i Sandhammar sommaren 2009.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Äger du en Kooikerhondje?
 Ja
 Nej
 Snart
 Har haft
 Aldrig i livet!
 Vill ha
 Vill inte ha en, men gillar dom ändå

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<<
September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards