Livet med en Kooikerhondje!

Alla inlägg under september 2008

Av Felicia Torffvit - 14 september 2008 18:21

Kommer ej ihåg när jag gick upp, men det var tidigt... Halv 9 stod bilen parkerad på sofiero.


När det var typ 15 hundar kvar innan Roxy skulle in tog jag ut henne. Det skulle jag inte gjort. För när vi väl var inne så var hon helt trött och ville inte fukusera... Men domaren gav henne hp och hon blev 3a i sin klass, av 4. Kritiken (läs längst ner) var helt perfekt men hon behövde mer "sjävförtroende för att visa sina förtjänster".. Så domaren gillade henne =)

Hon har varit på 3 utst i rad nu utan att domarna klagat på pälsen faktiskt! ;)


BIR blev Fagayas "Qanga! Af Jambo, med r-cacib. BIM blev Manusia's "Mervin", med cert. Roxys lillasyster Ajka skötte sig fint i ringen och bleb BIR-valp =D. Grattis till alla andra som fick bra resultat!


Stojka blev BIR. Ingen förvåning över det. Debbie fick också BIR. (Det fanns konkurrens i båda raserna) Deras kritiker kan ni också läsa längst ner, morsan ville skryta med sina vovvars fina kritiker ;P


Fattar inte varför men vi stannade till finalen. Där jag fick visa Debbie, yeh good luck! Hon la sig bara på rygg och rulla runt när jag skulle träna att ställa upp henne. Men det gjorde hon inte i ringen (tack gode gud) hon satte sig istället hela tiden, bättre än att rulla runt i gräset iallafall...

******************************

Kritiker:


Roxy:

Domare: Torbjörn Skaar

Typ, storlek och helhetsintryck: Utmärkt

3a i sin klass med HP

"Mkt bra huvud och uttryck. Bra hals. Mkt bra kropp och benstomme för åldern. Välvinklad fram och bak. Behöver mer självförtroende för att visa sina förtjänster. Rör sig väl."


Stojka:

Domare: Joop Hiddes

Typ, storlek och helhetsintryck: Utmärkt

BIR med CK

"2,5 years old. Well matured bitch in the best of cond. Exc head and expression. Eyes, ears, bite OK. Exc forechest, bone and feet. Good neck, body and topline. Tailset a bit low. Moves very well in front and rear. Parallell in rear."


Debbie:

Domare: Joop Hiddes

Typ, storlek och helhetsintryck: Utmärkt

BIR med CK

"3 years old. Exc. type of bitch, good size. Beautiful head ond expr. Corr. bite. Good pigm. Dark eye. Fine leathers. Good neck, topline and body. Straight frontlegs. Corr. tail and set on. Happy nature. Exc. coat all over. Moves well."


BIR och BIM:


Av Felicia Torffvit - 13 september 2008 14:22

Har suttit o garvat åt filmer på youtube.

Otroligt vad dom kan hitta på!


Kolla in dom här filmerna och du får ditt livs skratt!:

(klicka på länken bredvid)

Marshmallowtävlingen (DEN ROLIGASTE, ETT MÅSTE ATT SE!!!) - http://www.youtube.com/watch?v=fpg3xM-niVw

Toasprattet - http://www.youtube.com/watch?v=G8nQ4YwF16M

Spa-huset - http://www.youtube.com/watch?v=66CldXqESLA

"Funny Game Show" - http://www.youtube.com/watch?v=jYXObIS5_AM&feature=related

DET FINNS MASSOR!!!!


Har precis klipp klorna på Roxy. Ska snart rensa öronen. Imorgon är det Sofiero, kan inte bärga mig. Oavsett resultatet så är det värt att åka dit, bara att titta, snacka skit med vännerna och att springa i ringen är värt det.

Har lagt dit goldenlänkar på sidan förresten.


Ni får ha det så kul åt filmerna!


Dagens bild: Linnéa och Roxy i Soffan en mysig kväll


Av Felicia Torffvit - 12 september 2008 19:38

Hoppas du är medlem på skoois forum?! Här är en direkt länk: http://skooi.forum24.se


Det har blåst mycket idag. På gympan kunde man knappt röra sig. Simon, i klassen, tappade sin skåpnyckel i en brunn. Som tur e var det bara skåpnyckeln han tappade och ingen cykel eller hus nyckel...


Det var inte lätt för lilla Roxy idag på promenaden. Hennes öron stod rakt ut för det blåste så mycket. Så söt hon var =)

Tänkte smyga upp i ett jakttorn, men Roxy såg mig =) Hon har bra koll på mig. Ibland hinner jag gömma mig bakom nån buske. Hon springer fram och tillbaka och letar och när hon hittar mig blir hon överlycklig =)


Nu har vi kollat på en film. Roxy "satt" bredvid mig. Eller snarare uppe på nackstödet bakom mitt huvud. Hon älskar poppcorn! Hon satt och slicka mig i ansiktet hela tiden i hopp om att få mer. Har man lärt sin hund "puss" så får man skylla sig själv. Hon fick lite poppcorn. Men den första hon fick spotta hon ut. Vart tror ni den landade? I poppcorn skålen. Och vilken var det nu då? mysigt...


Lady har fått leta sten. Jag tar en sten och håller den i handen en stund så den får min lukt, sen får Lady lukta på den och sen håller jag för hennes ögon så hon inte ser vart jag kastar den. När hon letar visar jag med armen åt vilket håll hon ska gå. När hon hittar den blir hon jätteglad och kommer o lämnar den. Hon älskar att bära på stenar. Denna kuliga aktivitet har vi gjort i några år nu.


Ser att 9 st har röstat på frågan till höger, kul =) Om du ej har svarat än så gör det nu. Och vem är det som har svarat ALDRIG I LIVET? Nä, men det är bra att ni är ärliga =)


Hoppas ni får en skön helg. Ni som ska till sofiero, vi ses kanske där? Imorgon ska jag sova länge. Inte ofta man får det...


Här är dagens fina bild. Den har jag även som avatar-bild på forumet.

Av Felicia Torffvit - 11 september 2008 22:46

Sorry att jag inte har skrivit. Tiden räckte inte till att sitta vis datorn.


I onsdags var jag och Lady på agility...som ni vet.

Det fanns två stationer med olika svårigheter. Den tredje stationen var bara slalom och tunnel.

Vi blev nån minut sena. Lady är så jobbig ibland. Hon är fööör social. Varje människa eller hund hon ser SKA hon hälsa på. Tvärtom Roxy.


På första stationen gjorde jag fel i början. Jag var inte tillräckligt tydlig med att visa vart hon skulle, men nästa gång vi körde banan visade jag jättetydligt och då gick det helt perfekt.


På andra stället gick det också bra. Jag tappade bort mig lite med vilket hinder det var, det bara stannade i huvudet. Så Lady tog fel hopphinder. Men sen gick det super när jag kom ihåg banan :)


Slalomen. Det hon slarvar på NÄR HON ÄR HEMMA. Men inte när vi är borta. Hon var lite slarvig i början och hoppa över nån pinne, men det är bara att gå tillbaka till den pinnen så kommer hon rätt. Hon gick okså in på fel sida någr agånger. I slutet var hon mer konsentrerad på mig och pinnarna.


När vi plockade ihop sakerna hjälpte Lady till som vanligt. Lady är en typisk golden. ÄLSKAR att ha något i munnen och visa upp det för alla. Så hon fick bära pinnar, det älskar hon. Hon ser så stolt och glad ut. Svansen vifftande högt upp i luften och huvudet bärs också högt. Alla tycker hon är så sööt när hon springer runt och visar uppp sin fina pinne. "Vad du är duktig Lady" säger alla och då blir hon ännu gladare =)) Min fina Lady!


Glöm ej att bli medlem på skooi's forum! Ju fler destå roligare!!


Bild på Ladda som springer tunnel

Av Felicia Torffvit - 9 september 2008 21:40

Efter skolan var det konfa. Det var jätteroligt! Vi spelade upp en kul teater. Jag var en rövare, passar väl bra? ;) Men den handlade ju om jesus och så... Sen innan vi slutade så satte vi oss i en ring och sjöng en fin sång. I mitten av ringen fanns ett stort "fat" med ett stort ljus i mitten. Under sången fick alla som ville tända ett ljus för någon man bryr sig och som har det väldigt svårt just nu. Efter sången fanns där ca 15 tända ljus. Jag var också framme och tände för en av min bästa vänner. Derar familj har det väldigt svårt med ekonomin just nu, så hon kanske måste byta skola, vilket jag verkligen verkligen verkligen inte vill!!!


Agilityn. Roxy och jag började vid platten/säcken. Det gick bra och hon sprang igenom utan att man behövde hålla upp och jag sprang så klart bredvid. Så lärarna undrade om jag hade tränat, hehe ja =) Nu la vi till ett hopphinder framför. Inga problem. Nu fick vi bara träna fritt, på det vi själva tyckte att vi behövde träna på. Roxy och jag gick till hopphinderna. Jag behöver träna på att skicka iväg henne, så jag slipper springa bredvid hinderna hela tiden. Sen tog vi däcket och sen tog vi en liten bana. Nu blev hon väldigt trött och ville inte springa mer så vi gick och satte oss o vila. En stund senare fortsatte vi och då var hon lika taggad igen och nu tyckte hon att det var ännu roligare än innan. Imorgon ska Lady på agility, blir kul =)


Ha det så bra alla!!

Av Felicia Torffvit - 8 september 2008 17:33

Nu är Lady också anmäld till agility, fortsättningskurs. Det är egentligen för lätt för henne. Vi tränar i "tävlingsgruppen". Det är mest för att hålla igång henne och för att en kompis går i fortsättningsgruppen. Så Roxy tränar på tisdagar (imorgon!) och Lady på onsdagar. Det är ju så jäkla kuuul!!


Men ni undrar väl vaför jag inte tävlar agility med Lady? Jag är feg! Jag kan inte röra mig när en massa folk tittar, bara står och skakar med benen och håller på att kissa på mig. Men vi får se. Det kommer kanske ett mirakel och ni får se mig på tävlingsplanen... Men just nu tänker jag nöja mig med att titta på tävlingar och bara träna :P


Juste, ni undrar väl vad vi gjorde på konfan. Det började med att kören (faktiskt) sjöng en rätt fin sång. Sen pratade vi lite. Dan-Inge som vi har är jätterolig! Han skämtar hela tiden =)) Dom hade några små pjäser som dom visade upp. Som alla skratta asså, jätteroliga stollar är de. Fikan var jättegod, specielt äpplekakan. Efter fikan gick vi bara igenom vad vi skulle göra, läger mm... Förresten, vi är jättemånga "elever" i konfan, 30 st! Så många har dom aldrig haft innan. Så vi kommer att vara uppdelade i 3 grupper. Hoppas bara jag hamnar i samma grupp som kompisarna...


Titta gärna på denna filmen, en duktig kooiker som visar trix: http://www.vimeo.com/819122


Bild på Roxy, 3 månader i bilen... En riktig sockerbit!

Av Felicia Torffvit - 6 september 2008 17:15

Snapphane-utställningen 08.

Jag som tänkte ha klänning idag, men så blev det inte. Hela morgonen regnade det, så det blev jeans och blus. Regnet höll i sig ett tag. Då tänkte man typ: snälla, låt inte vädret bli som i Ronneby, please lite sol.

Vid 10-11 tiden kom solen fram =) Men det blev för mycket sol. Jättevarmt. Jag fick ta av blusen, jag hade ett linne under..


Det blev mycket lek för Roxy. När hon leker så ser man mest hennes tassar spralla i luften. Många trevliga hundar och människor att prata med. Fick lite nya vänner.


Träffade också besökare till min sida, som jag inte känner, men dom höll bra koll på sidan! Jättekul! I skogen när vi var på promenad träffade vi också människor. Sammtal mellan mig och dom:

dom- vad söt hund =)

jag- tack =)

dom- vad är det för ras?

jag- En kooikerhondje =)

dom- juste, det var den ja. Jättefin.

jag- tack tack =))

Sen traskade vi vidare...


Nu skulle vi in i ringen. Roxy var jätteduktig och sprang och ställde sig fint. Bra kontakt medmig. Hon vifftade på svansen när domaren hälsade. Och på bordet stod hon helt stilla. Domaren kännde igenom henne ordentligt och kollade på tänderna. Jätteduktig var du Roxy! Det slutade med BIR och hp. Domaren var en domare som berättade alla hundarnas kritiker, varför hon gav just det priset till den hunden. Om Roxy sa hon hela hennes felfria kritik och avslutade med "väl värd sitt BIR och hp" Domare var Carin Weibull. Hon dömde Roxy förra året också när hon bara var 4 mån, på hennes första utst. Då blev hon BIR-valp, BIG-4 och sedan kumunens 2a vackraste valp. Längst ner kan du läsa kritikerna från båda åren.


Stojka blev även hon BIR med hp. Dom sparade på priserna. Så dom hade ändrat så där inte fanns BIG. Alla BIRhundar gick direkt in i BIS. Gissa hur många där var då! Så Roxy och jag hade ingen chans att bli plaserade i BIS. Men domarna kollade länge på henne. Stojka däremot blev uttagen och blev BIS-4. Grattis mamma!


Wilda fick BIM och blev slagen av sin bror Morris som blev BIR.

Stort grattis till alla vänners framgångar!!


Kriktiker:


2008

Domare: Carin Weibull

Kritik:

16 mån tjej. Tilltalande helhet. Feminin, bra pigment och uttryck. Normal hals. Korr. topline. Normal vinklad fram, välvinklad bak. Bra ben och tassar. Välgående. Välvisad.


*****

2007 (förra året. Roxy's första utställning!)

Domare: Carin Weibull

Kriktik:

4 mån tikvalp. Sött, femenint huvud. Utm pigment. Välansatta öron. Vacker hals och rygglinje. Välvinklad. Bra benstomme. Svårbedömda rörelser. Behöver mer ringträning.


Av Felicia Torffvit - 4 september 2008 22:11

Lärarna är ju nästan roliga som tror att man kan hinna plugga till ett prov på mindre än en vecka!


Roxy har en ny favorit leksak. Det är en huvudlös spindel i alla möjliga färger. Varför gillar hon bara leksaker som inte har något huvud? Kanske för att dom inte ska överlista henne... hehe ;)


Försöker så gott jag kan att lära Roxy hoppa genom en ring gjord av mina armar. Skitkul =D. Vi har precis börjat. Första steget är att jag kastar leksaken och ända sättet för henne att komma fram till den är att hoppa genom mina armar. Viket hon gör. Samtidigt säger jag "hopp". När hon kan det, om det lyckas,  funderar jag på att lära henne att hoppa över mitt ben... Men vi får se hur det går... =)


Ni får ha det så bra alla! Och förresten; kul att ni röstar på den där "äger du en kooikerhondje"-frågan =) skitkul!

Presentation


Zaffran och Roxy i Sandhammar sommaren 2009.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Äger du en Kooikerhondje?
 Ja
 Nej
 Snart
 Har haft
 Aldrig i livet!
 Vill ha
 Vill inte ha en, men gillar dom ändå

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<<
September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards