Livet med en Kooikerhondje!

Alla inlägg den 3 maj 2009

Av Felicia Torffvit - 3 maj 2009 09:18

Allt är packat och nu väntar jag på "taxin" (läs mamma) som ska komma och hämta mig och Roxy och sedan köra oss till Kooikerträffen, blir skitkul! Var mamma har varit? Hon har precis gått ett spårprov och hon fick sin sista 1a så nu kan Stojka lägga till SVCH (svensk viltspårschampion) till alla sina titlar!!  Och igår gick Stimma sitt anlagsprov och blev klart godkänd, så nu har mamma en ny vovve att plocka 1or med!  2 champions och ett klarat anlagsprov på 1 vecka, inte dåligt!


Vad är det nu som har hänt? Jo, i fredags gick vi ju spår med Ann-Margreth. Haha, som man skrattar varje gång! Nästan så tårarna rinner på en. Hehe, Roxy's spår blev nog lite för svårt (nästan full längd, typ 500 m, med 4 vinklar och 2 blodsuppehåll + att det var varmt och torrt i marken). I början gjorde hon 2 cirklar men i mitten av spåret (även båda blodsuppehållen) gick det jättebra och hon följde spåret. I slutet när vi kom ut på "hygget" där det var jättetorrt och högt gräs gjorde hon lite cirklar igen och jag fick hjälpa henne på spåret 2 gånger genom att gå framåt lite. Men hon hittade skanken och blev såklart jättestolt över sin vinst och sprang i förväg tillbaka till bilarna och sakerna. Så när vi kom fram låg hon lycklig i gräset och tugga skank. Busiga vovve. Har även filmat när vi leker med skanken, ska jag lägga ut den? För Sistin gick det också jättebra för (hon fick nog liiite för svårt spår hon med, men hon klaráde det utmärkt ändå). Rasken fick gå spåret efter och för han (som är jätteduktig) gick det såklart bra för. Stimma och Cita fick också gå spår och båda gick bra på spåret och hittade skanken, likaså Stojka.


Igår var det först agility. Det var jättevarmt och hundarna fick vatten hela tiden (och blev duschade ). Men det var ändå inte fult ös över banan, men hon (och dom andra vovvarna) gick det bra för ändå. På lydnaden gick det också bra, tränade stanna, kontaktövningar och hit/inkallning. Vovvarna hade nu kört agility + att det var varmt men dom var duktiga ändå, hon hade bra kontakt och gjode som jag sa, skulle bara varit mer fart. När vi kom hem grillade vi och sedan fick Roxy en egen korv med bröd + skinka och (haha) kattmat på burk som hon älskar (i brist på leverpastej blev det en god och stor korv istället för tårta) men jag tror inte hon klagar över sin dag . Sedan fick hon sina paketer.


Bilder kommer när jag orkar...


Dom smilisarna/gubbarna jag gör i texten, ser ni dom eller blir det bara som en tom fyrkant med ett rött x? Svara snälla, vill veta hur bloggen ser ut på er dator!


Nu ska Roxy ut och kissa och sedan kör vi, hejdå! Önskar er en trevlig söndag!

Presentation


Zaffran och Roxy i Sandhammar sommaren 2009.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Äger du en Kooikerhondje?
 Ja
 Nej
 Snart
 Har haft
 Aldrig i livet!
 Vill ha
 Vill inte ha en, men gillar dom ändå

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards