Livet med en Kooikerhondje!

Alla inlägg den 24 maj 2009

Av Felicia Torffvit - 24 maj 2009 23:20

Håller inte reda på allt som händer här. Det är valpköpare här nästan hela tiden och nu i veckan åker dom första! Lite synd samtidigt som man känner en lättnad över att bli av med dom små monstren. Nä, dessa valparna (hu 10 st) har varit helt underbara! Riktigt mysiga! Och jag vet att dom kommer få det bra. Haha, när valparna var som marsvin, typ 3 veckor så var dom såååå äckliga enligt Roxy. Hon hade en speciell blick när hon fick så dom första gången när Rina var ute och kissade. Hon höll sig på meters avstånd från dom äckliga råttorna. Hon sa typ "Vad enda in i helsike är det där för nått?!? Usch". Sen ville hon ut haha. Men när dom blev äldre, typ 6-8 veckor så gick det an att leka. Men hon var nog lite för våldsam, så man fick ha koll. Roxy fattade inte varför valparna inte ville jaga henne eller rulla rundor i gräset, nu var det valparna som kollade konstigt på henne. Men nu är dom nästan 8 veckor så nu är det ännu mer bus i dom.


I lördags var vi på 40 års kalas för min kusin Stefan. Det bjöds på mkt god mat och trevligt prat. Småtjejerna lekte lekar och dom vuxna satt och snackade. Vad jag gjorde? Jag som är *host* vuxen satt också och pratade, fast mest gick jag rundor och tog kort. Trevlig släkt har jag i allafall, snälla människor.

Av Felicia Torffvit - 24 maj 2009 18:51

WIIIHH, superresultat!!


Vi kom dit tidigt på morgonen och jag började med att sälja kataloger. Mamma höll på med att få i ordning alla papper då hon skulle vara ringsekretarare. Det fanns 5 ringar och totalt var det 305 st anmälda hundar, jättekul. När tiden hade gått ett tag fick jag sticka iväg och värma upp Zaffran och Roxy inför utställning. Det känns så skönt att man kan lita på sina hundra och ha dom lösa + att det är mkt bekvämare att slippa koppel och hunden är lyckligare utan.

Det var 7 st goldens anmälda. Bästa hane (och senare BIM) blev Gilbert. Nu var det tikarna. Zaffran, nu 5 år som inte ställts ut på minst 4 år klev in i ringen. Hon stod fint och hälsade på domaren, men man såg att hon inte tyckte om det. Zaffran är snygg men hon gillar inte utställningar, vet inte varför. Hon sprang ändå bra och jag är nöjd (trodde hon skulle bete sig ännu värre). Lady, hennes mamma, älskade ju utställning och välte nästan omkull domaren. Zaffran är inte reserverad, hon älskar att bli klappad, men utställning är hon inte förtjust i. Hon fick därmed en 2a, men domaren Carin Weibull sa "Det är en jättefin tik du har, verkligen välbyggd, men om du hade släppt henne så hade hon nog stuckit härifrån". Haha, men jag tror inte hon hade stuckit, hon är så duktig på inkallning och vet att hon ska stanna kvar, men hon hade garanterat velat. Hon drog inte i kopplet, men man såg det i hennes ögon. Men hon fick en kanonkritik och det är jag jättenöjd med. BIR blev sedan Zaffrans konkurrent i sin klass, en rätt mörk tik.


Direkt efter var det, hörm, "den lilla hunden" som ringrekreteraren sa (hon kunde inte uttala rasens namn och slog till och med vad med domare Carin om hur det uttalas. Jag kan säga att hon förlorade vadet...). Roxy skötte sig verkligen super! Man börjar nästan tro att hon gillar att visa upp sig. Hon stod helt stilla uppe på bordet och Carin kände igenom henne utan problem. Roxys kritik var helt perfekt. Carin: "Du har verkligen en jättefin tik, super".


På med den gula funktionärsvästen igen och jobba, men fast först tog jag mig en hamburgare. Sen gick jag in i köket och delade bullar.


Finalerna. Först fick jag vara hare och springa före. Sen höll jag i rosetterna och så var jag "pressfotograf". Eftersom jag inte fick ställa Roxy (jobbade på utställningen) så var jag riktigt tveksam om jag (då en snäll handler) skulle ta in henne i stora ringen. Men, som tur var, så hittade jag en bra handler som jag litade på: Marie Borgström. Marie ställde henne jättefint och Roxy tyckte det var kul. Nu tackade Carin dom hundarna som inte skulle bli placerade och.... hon gick förbi Roxy med snabba steg! Oj, Roxy kommer nog blir reserv tänkte jag. Vad roligt! Reserven placeras, då inte Roxy. Oj, detta går ju bra! 4 plats, skitbra. Men det blev inte heller Roxy, och inte 3a heller. Shit, 1 eller 2a. Det sista och spännande varvet då alla apploderar och domaren pekar ut 1an.... Vinner gör (mamma Eva/speaker säger i micken) Kooikerhondjen! WÄÄ yes!! Av 8 hundar (och ja, där var golden, labbe  eng och am cocker m m)

I BISet blev det ingenting, Bengt-Åke Bogren dömde där (men då var det också många hundar med och tävlade). Men jag stod ju i domartältet eftersom jag jobbade och hörde då Carin prata med en annan tjej innan hundarna placerades i BIS:

Tjejen: "Åh, den där taxen är ju sjättesnygg. Sicken utstrålning"

Carin: "Ja, verkligen grann. Men den jag gillar mest är Kooikern, den är så fin".

Varför kunde inte Carin döma BIS också?? Det var väl fan. Räven hade ju blivit BIS då! Fast 1a i gruppen är absolut inte skam.....

BIS blev en storpudel brun.

I det officiella BISet (för bruksraserna) vann Gårdarikets Cezar, en vänns uppfödning. Grattis Ann-Margreth!!


Men en annan rolig sak som mamma sen berättade: En av sekreterarna som mamma jobbade med är mamma till Marie som ställde Roxy. Marie hade sagt såhär: "Den där rasen kunde jag ju ställa, det gick ju skitbra. En sådan vill jag ha". Haha. Hörde också publiken runt om säga hur fin Roxy var. Lite kul, man hör verkligen mkt skvaller när man är där inne....


En rolig dag. Men bildena blir sena.

Av Felicia Torffvit - 24 maj 2009 18:41

En rolig dag i fint väder. Roxys spår gick lite överallt, i torr mossa, sand, genom buskar och träd, under ett nerfällt träd m.m men hon hittade skanken efter att ha arbetat bra och som valigt skulle man skryta med den och visa upp den. Wilda gick samma spår. Hon gick inte klockrent, hon gick nog mer efter vittringen. Hon kunde känna skanken tidigt i luften och hade inte nosen i marken så länge. Så om jag hade släppt henne (jag gick med WIlda) så hade hon nog sprungit rakt genom spåret till klöven. Men lite måste hon ju arbeta. Vet inte så mkt om Zaffrans och Stojkas spår. Men Zaffran klarade sitt fint (fick dock lite störning av Roxy som sa att hon skulle hjälpa Zaffran att spåra.......). Stojkas spår var jättelångt, kanske 700-800 m. Men hon gick jättebra i det.


Vad jag vet så gick det bra för alla. Efter spårningen bjöds det på morotskaka, verkligen jättegott och sen gick vi ner till stranden. Retrievrarna blev som galna (inklusive Stojka) och sprang ut i vattnet av lycka. Det blev flera race genom vattnet. Haha, ser så kul ut. Bilderna blev bra. Men det tar ett tag innan dom läggs ut, pga en jäkla skola jag råkar gå i som hindrar mig från en massa saker genom att ge eleverna flera prov varje vecka.....

Presentation


Zaffran och Roxy i Sandhammar sommaren 2009.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Äger du en Kooikerhondje?
 Ja
 Nej
 Snart
 Har haft
 Aldrig i livet!
 Vill ha
 Vill inte ha en, men gillar dom ändå

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards