Livet med en Kooikerhondje!

Alla inlägg under maj 2009

Av Felicia Torffvit - 12 maj 2009 22:03

Hemma igen... Igår var det agilityträning. Det gick bra nu med, i slutet av träningen var hon lite trött. Annars var det bra. Vet inte riktigt vad det var med henne, hon var uppe i knät och pussa folk i ansiktet och hon ville leka med alla hundarna. Reserverad? Absolut inte! Men det var en rolig agilityträning!


 Har precis kommit hem från spårningen som även den gick skitbra. Hon gick i spåret och tog vinklarna snyggt. Hon kom av sig 3 gånger men varje gång hittade hon tillbaka till spåret genom att göra en cirkel. Spåret var på ca 300 m med 1 blodsuppehåll och 4 eller 5 vinklar (spåret gick även över lera och gegga) Så jag är jättenöjd. Sicken duktig vovve jag har. För Wilda  gick det också bra, hon klarade sitt spår super (jag kollade ju inte, men vad Bosse, ledaren, sa så gick det mkt bra). Haha, jag kom ju direkt från skolan (hade varit på tv inspelning i Malmö med klassen, det var ungdomsprogrammet Bobster på SVT och kändisgästen var Kevin Borg som är vinnaren av Idol 2009). Jag som hade skolkläder på mig, kjol och lågklackat!! Ni skulle sett Bosses min!! Haha, som tur är hade mamma ett gammalt par stövlar (dock mkt stora) i bilen som jag fick ta på mig. i allafall lite bättre än att ränna runt i skogen med klackskor. Strumporna jag hade är speciella och räcker bara över tårna, "ballerina-strumpor" och dom gled av hela tiden så jag var tvungetn att vara utan sprumpor. Jag gjorde det såklart svårt för mig och la Roxys spår genom buskar och snår och över diken, fick ju bara lite vassa kvistar i stövlarna....


Inspelningen var kul. Kevin sjunger bra och alla där var snälla. Kolla på SVT imorgon (onsdag) kl 19.15 och på fredag kl 19.15 på SVT, då visas Bobster och då kan ni alltså se mig  Jag har en svart tubkjol, lågklackat och en vit kort "kofta". Haha, är blond för er som inte vet det med lätt vågit hår (gammal permanent) och håret är lite längre än axlarna  Hoppas ni tittar! Kom ihog: Kl 19.15 på SVT, Bobster, både onsdag (imorgon) och på fredag!

Haha, ha en fin forts vecka!!

Av Felicia Torffvit - 11 maj 2009 17:19

Asså man hinner verkligen inte blogga! Vad är det nu som hänt då? På lördagen tävlade mamma med Stimma och pappa med Niniane i viltspår (inof av slutningstävling efter deras kurs). Pappa och Niniane kom på 3e plats och fick ett presentkort! Det gick inte lika bra för Stimma, men hon mådde nog inte så bra för på morgonen spydde hon och när vi var framme efter att ha åkt bil hade hon spytt igen, så det var nog inte hennes dag. Vet inte vad det var med henne men sen mådde hon bra i allafall, hon hade väl bara fått i sig nått päckel. Sen körde vi till Lund och handlade. Mitt älskade Lund. Några av er vet att jag är född i Lund och bodde där tills jag var 9-10 år, sedan flyttade vi ut på landet. Så från början är jag en stadstjej men jag har alltid haft hund. Nu vet ni också det...


Igår konfirmerades jag i missionskyrkan i Sösdala. Vi var där kl 9 och gick igenom vad som skulle hända och repade, samt tog kort. Vid 10 kom alla andra. Vi sjöng, gjorde drama till berättelser och pratade. Ledarna gjorde också drama, haha, så kul. Det var olika syner på Jusus, en var att han var en hjälte (då kommer Tobbe in utklädd med mantel och allt och springer runt i kyrkan), att han var en sann vän (då kommer Andreas och Ludde in som teletabbies och kramas), att han är en livräddare (då håller Emma på att "drunka" och så kommer då livräddaren och räddar henne med livbåj och allt) + några fler. Juste, en var utklädd till Tomte. Haha.


Sen körde vi hem och gjorde i ordning maten och en stund senare kom gästerna. Tack till Katarina som lånade ut sitt stora partytält! Kul dag. I Danmark är konfirmation stort (jag är ju halvdansk, min pappa).


Ska snart åka till agilityn. Har faktiskt prov imorgon i hemskundskap som jag egentligen skulle behöva plugga till (jag har VG i betyg, men om jag får MVG på provet har jag en stor chans att få MVG i betyg också). Men jag missade ju förra agilityträningen.... I morgon blir det ingen spårning (hela klassen ska ju vara i Malmö och titta på ungdomsprogrammet Bobster).


I helgen är det utställning!! Längtar!!

Av Felicia Torffvit - 7 maj 2009 22:25

Bilden är tagen i fredags. Den är redigerad i kameran (stjärnorna). Mamma och jag har precis räknat rosetter till SBAK syds clubshow som ska vara i början av juni (det blev många rosetter över) 3-4 lådor närmare bestämt.....


Ska bara lägga till en sak om spårningen i tisdag, en rolig sak. När vi hade gått spåren och Roxy fick syn på Wilda som var på väg mot oss (Roxy var lös och Wilda i koppel) så fick Roxy kooikerfnatt (ni kooikerägare vet vad jag snackar om). Roxy bara sprang i stora cirklar runt oss, skitlycklig och glad. "Detta är kooikerfnatt" sa jag och Bosse (ledaren) bara tittade och sa tillsist (när Roxy sprungit ett antal varv) "Tja, knäppare hundar har man sett" och snurrade sedan med fingret runt örat. Haha  tyckte det var så kul. Lille Fox.


Nu ska jag gå och borsta tänderna och göra mig klar för sängen. Natti!

Snart är det helg, håll ut!


Tänkte också bjuda er på ett gått skratt!

Tycker hon påminner lite om min mamma  (haha, skojja bara ) Hoppas ni läser snabbt! Hur orkar man egentligen????

Av Felicia Torffvit - 6 maj 2009 22:31

Spåret i fredags. Roxy har precis hittat skanken och är stolt påväg tillbaka till bilen. 


Vi lever, vi level.... hehe. I söndags var det då kooikerträff på Tollarps BK med temat prova på rally lydnad. Det var mkt roligt! Kanske ska gå en kurs i det? Kul var det. Sedan fanns där en agilitybana bredvid, man kunde ju inte låta bli.... Vi grillade korv och pratade och hade det trevligt. Nu åkte dom flesta hem, men dom som stannade kavr gick en mysig promenad. BILDER FRÅN DAGEN finns ute nu!


På måndagen skulle det varit agility, men jag kände mig så stressad med skolan att jag valde att bli hemma. Så Roxy låg och vilade efter gårdagen medan jag satt och pluggade i 5 timmar (jag lovar, fast somnade också mitt i det i ca 1 timme, så 4 timmars plugg blev det nog).


Igår var det spårning och det gick skitbra. Spåret var 300 m med 3 vinklar och 1 blodsuppehåll. Roxy gick lockrent i spåret och klarade alla vinklar och blodsuppehållet kanon, hon gjorde en stor cirkel på 3 vinkeln men annars följde hon spåret klockrent! Wilda var också duktig och följde spåret lika bra! Kul dag!


Här är receptet på äpplemuffinsarna som jag lovade lägga ut: http://recept.nu/1.210846/elisabeth_johansson/kakor_tartor/mjol/appelmuffins


Ikväll har skolan haft melodifestival  Jag har filmat gruppen som vann, kan lägg aut den sen så ni få höra låten (som dom själva skrivit). Själv tycker jag den är helt okej


Nej, nu känner jag mig tung om ögonlocken. Godnatt! (Men kanske för er: Godmorgon). Jag önskar er iallafall en forts trevlig vecka!

Av Felicia Torffvit - 3 maj 2009 09:18

Allt är packat och nu väntar jag på "taxin" (läs mamma) som ska komma och hämta mig och Roxy och sedan köra oss till Kooikerträffen, blir skitkul! Var mamma har varit? Hon har precis gått ett spårprov och hon fick sin sista 1a så nu kan Stojka lägga till SVCH (svensk viltspårschampion) till alla sina titlar!!  Och igår gick Stimma sitt anlagsprov och blev klart godkänd, så nu har mamma en ny vovve att plocka 1or med!  2 champions och ett klarat anlagsprov på 1 vecka, inte dåligt!


Vad är det nu som har hänt? Jo, i fredags gick vi ju spår med Ann-Margreth. Haha, som man skrattar varje gång! Nästan så tårarna rinner på en. Hehe, Roxy's spår blev nog lite för svårt (nästan full längd, typ 500 m, med 4 vinklar och 2 blodsuppehåll + att det var varmt och torrt i marken). I början gjorde hon 2 cirklar men i mitten av spåret (även båda blodsuppehållen) gick det jättebra och hon följde spåret. I slutet när vi kom ut på "hygget" där det var jättetorrt och högt gräs gjorde hon lite cirklar igen och jag fick hjälpa henne på spåret 2 gånger genom att gå framåt lite. Men hon hittade skanken och blev såklart jättestolt över sin vinst och sprang i förväg tillbaka till bilarna och sakerna. Så när vi kom fram låg hon lycklig i gräset och tugga skank. Busiga vovve. Har även filmat när vi leker med skanken, ska jag lägga ut den? För Sistin gick det också jättebra för (hon fick nog liiite för svårt spår hon med, men hon klaráde det utmärkt ändå). Rasken fick gå spåret efter och för han (som är jätteduktig) gick det såklart bra för. Stimma och Cita fick också gå spår och båda gick bra på spåret och hittade skanken, likaså Stojka.


Igår var det först agility. Det var jättevarmt och hundarna fick vatten hela tiden (och blev duschade ). Men det var ändå inte fult ös över banan, men hon (och dom andra vovvarna) gick det bra för ändå. På lydnaden gick det också bra, tränade stanna, kontaktövningar och hit/inkallning. Vovvarna hade nu kört agility + att det var varmt men dom var duktiga ändå, hon hade bra kontakt och gjode som jag sa, skulle bara varit mer fart. När vi kom hem grillade vi och sedan fick Roxy en egen korv med bröd + skinka och (haha) kattmat på burk som hon älskar (i brist på leverpastej blev det en god och stor korv istället för tårta) men jag tror inte hon klagar över sin dag . Sedan fick hon sina paketer.


Bilder kommer när jag orkar...


Dom smilisarna/gubbarna jag gör i texten, ser ni dom eller blir det bara som en tom fyrkant med ett rött x? Svara snälla, vill veta hur bloggen ser ut på er dator!


Nu ska Roxy ut och kissa och sedan kör vi, hejdå! Önskar er en trevlig söndag!

Presentation


Zaffran och Roxy i Sandhammar sommaren 2009.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Äger du en Kooikerhondje?
 Ja
 Nej
 Snart
 Har haft
 Aldrig i livet!
 Vill ha
 Vill inte ha en, men gillar dom ändå

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards