Livet med en Kooikerhondje!

Alla inlägg den 14 mars 2009

Av Felicia Torffvit - 14 mars 2009 21:15

En bild av Zaffran tagen i Januari


Var ute på en lång promis med Roxy och Cita. Vädret var hyffsat, gråmålnigt men ändå trevligt så kameran åkte med. Fick många fina bilder.


En stund senare kom pappa och Simon hem (de hade varit och handlat). Så då satte jag igång och gjorde dumlekakor och bra resultat blev det. En kort stund senare kom det folk som var nyfikna och intresserade av Kopov. Tjocka Rina visade upp sin mage och Roxy var uppe i ansiktet på dom och pussade och hälsade. Stojka var också med och visade upp sig, även hon var uppe i ansiktet på dom. Trevliga människor =) Frun är mkt intresserad av utställning och har ställt i Danmark och Norge och de bor inte så långt bort så det blir nog en utställningskompis att samåka med. Mannen jagade och spårade. De blev intresserade av tikvalp, blir nog från denna kullen. Får se om mamma vågar sätta ut på foder igen eller om vi kommer få behålla en tik. De fodervärdar vi haft innan har antingen skadat och fördärvat benet på hunden genom att den fått leka med grand danoisar som valp, eller inte haft tid och inte aktiverat den tillräckligt och lämnat tillbaka den, eller fått dålig ekonomi. Och sedan när de vill köpa loss hunden så sätter de aldrig in pengar på kontot och betalar utan försöker dra ut på tiden och komma undan med ursäkter som att TVn har tagit eld, bilen har gått sönder (2 eller 3 gånger har den olyckan hänt), dotter har fått problem, frysen har lagt av, datorn har krånglat, brist på tid och mycket mycket mycket mycket mer liknande utsäkter som jag inte kommer ihåg.... Men i alla fall, får se, efter alla dessa misslyckade fodervärdar är man ju lite tveksam. Har inte blivit bra en enda gång.


När de trevliga människorna hade åkt var det in i duschen och ta på sig fina kläder. För då skulle vi till Östra Göinge Jaktklubbs... vad det nu var, på fest och äta god mat och dansa lite. Fast vi stannade inte till dansen. När man kom hem igen möttes man av en glad och hoppig kooiker som i nuläget sover efter en rolig dag.


Roxy är en riktig modell. Behöver bara peka på en sten eller stuppe eller vart som helst och så är hon där i nästa sekund. Om hon står åt fel håll eller med ett ben konstigt så kan man bara flytta på det och hon står helt stilla. Kan vrida henne helt åt andra håller och ställa henne hur som helst men hon står ändå kvar, stilla och sträcker på sig och har en sådan vacker blick. Älskar den hunden! Så underbar och perfekt! Har verkligen hittat min ras, är så lycklig över Roxy så det går inte beskriva. Underbara och söta vovve!


Hoppas ni haft en fin lördag och får en lugn söndag. Nu är jag så trött, ska gå och borsta tänderna och sen ska jag slänga mig i sängen.

Presentation


Zaffran och Roxy i Sandhammar sommaren 2009.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Äger du en Kooikerhondje?
 Ja
 Nej
 Snart
 Har haft
 Aldrig i livet!
 Vill ha
 Vill inte ha en, men gillar dom ändå

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards