Livet med en Kooikerhondje!

Alla inlägg den 22 mars 2009

Av Felicia Torffvit - 22 mars 2009 12:00

Japp, nu är den stora utställningen över! Det var en mycket rolig och lyckad dag! Vid 5-halv 6 tiden fick man gå upp, in i duschen, snabb make up och sedan in med hundar och grejer i bilen. Frukosten åts i bilen =) Vid 8-kvart över 8, stod vi på parkeringen utanför utställningen. Vi rastade hundarna och gick sedan in i den stora byggnaden där man har varit på utställning X antal gånger innan. Vi ställde alla saker vid ring 15 där kopovarna och bassetarna skulle vara, sedan tog jag den lilla buren och Roxy till ring 30 i salen bredvid där Kooikrarna skulle ställas. Nästan alla var komna och ringen låg lite för sig själv i en hörna, så det var lugnt och mysigt, man kände ingen stress. Rätt skönt. Man känner ju typ hälften sedan innan så det var trevligt att prata och så var man på trevligt humör när man skulle in i ringen. När jag hade ställt upp sakerna märkte jag att jag glömt min gråa klänning (den jag hade i Holland och i Danmark när jag ställde där) hemma som jag skulle byta om till, jag hade vita taits under jeansen och en vit blus under koftan, så jag tänkte bara byta om snabbt och vara extra fin i ringen, men nej, det fick bli en enkel klädsel. Jag hade gott godis med mig, Kycklinglever! Det var populärt, lägg det på minnet! Går snabbt att laga till kvällen innan och hundarna älskar det!


Lite synd och Kooiker skulle vara först i ringen och att kopov och basset också var tidigt i ordningen. Men jag stannade i kooikerringen, var ju så trevligt där ;) För Roxy gick det bra, hon sprang jättefint och stod utmärkt och svansen var i vift hela tiden, så jag är mkt stolt över min underbara vovve. Lite synd att hon fäller så mkt nu, det märkte ju domaren så vi blev utan CK men vi fick hp och blev 2a i klassen av 7 st. Fick även en fin kritik. BIR blev Roxy's pappa Multich Amazing Oxo Achteraf, ingen big deal när det gäller honom men det är ju kul ändå, BIM blev den söta tiken Fagayas Tetra Af Odis. Det gick riktigt bra för kennel Fagayas denna gången, grattis Katarina! Resten av resultaten finns under bilder senast samt bilder på alla klasserna. Asså, jag är omöjlig. Jag skrev i bloggen och sa det även till flertalet människor att jag inte skulle anteckna resultat denna gången, men så gjorde jag det ändå. Igen annan gör ju det och så förväntar de sig at någon anna ska göra det. Jaja.. Men jag har inte alla resultaten, men dom viktigaste har jag ju i alla fall.


För kennel Rantafej gick det också bra. Rantafejs Stojka (kopov) blev BIM med titel och vår Grand Basset Griffon Vendéen (GBGV) Deborah Danda Bohemia, "Debbie", blev BIR med titel och hennes dotter Rantafejs Amandine Av Deboo (GBGV) blev 3a bästa tik med CK, matte Ann-Margreth var mkt stold över sin lurviga och söta basset! Grattis!


Vi stannade till finalerna, även om man vet att det inte är lönande men kul var det. Vi hade ju trevligt sällskap av Sabina, Nadine och Nea som stannade kvar med Oxo. Sedan var roliga Ann-Margreth och Ingemar också kvar ett bra tag, men inte till finalen. Nadine och jag hittade på alla möjliga saker under tiden. Vi fördrev tiden med att fotografera, slakta godisskålarna hos de olika montrarna och bara gå runt och snacka skit och skratta. Vi tittade också på freestylen ett tag, det var även en med rullstol som deltog med sin mops, kul, respekt asså! Efter det så tränade vi lite egna trix på planen när freestylen var över. Nadine filmade mig och Roxy när vi gjorde några trix. Vill ni att jag ska lägga ut den? Kanske gör det. Sabina och Oxo gjorde också lite trix, Nadine och Mishi med, det är så kul att se när undarna jobbar och är lyckliga och svansen går fram och tillbaka, härligt! Nea (5år?) åkte lite karuseller och var bland hoppborgen och hade kul. Mamma snackade skit med Ann-Margreth och Ingemar, och Berit från Bsset syd som har Basset Artesien-Normand som heter Malte och Molly, och med alla andra hundvänner som var på utställningen. Så kul hade vi under tiden! =D Vovvarna med.


Finalen, det var bara in och ut, som vanligt. De vanliga raserna vinner, lite tråkigt men så är det. Tittade också på juniorhandlingen, duktiga tjejer =)


Nu har jag precis laddat upp bilderna til datorn. Ska lägga ut på sidan också, så finns där inga bilder när ni läser detta så vet ni att jag håller på och jobbar med det!


Grattis alla! Det var en kul dag!

Presentation


Zaffran och Roxy i Sandhammar sommaren 2009.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Äger du en Kooikerhondje?
 Ja
 Nej
 Snart
 Har haft
 Aldrig i livet!
 Vill ha
 Vill inte ha en, men gillar dom ändå

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards