Livet med en Kooikerhondje!

Alla inlägg under mars 2009

Av Felicia Torffvit - 14 mars 2009 21:15

En bild av Zaffran tagen i Januari


Var ute på en lång promis med Roxy och Cita. Vädret var hyffsat, gråmålnigt men ändå trevligt så kameran åkte med. Fick många fina bilder.


En stund senare kom pappa och Simon hem (de hade varit och handlat). Så då satte jag igång och gjorde dumlekakor och bra resultat blev det. En kort stund senare kom det folk som var nyfikna och intresserade av Kopov. Tjocka Rina visade upp sin mage och Roxy var uppe i ansiktet på dom och pussade och hälsade. Stojka var också med och visade upp sig, även hon var uppe i ansiktet på dom. Trevliga människor =) Frun är mkt intresserad av utställning och har ställt i Danmark och Norge och de bor inte så långt bort så det blir nog en utställningskompis att samåka med. Mannen jagade och spårade. De blev intresserade av tikvalp, blir nog från denna kullen. Får se om mamma vågar sätta ut på foder igen eller om vi kommer få behålla en tik. De fodervärdar vi haft innan har antingen skadat och fördärvat benet på hunden genom att den fått leka med grand danoisar som valp, eller inte haft tid och inte aktiverat den tillräckligt och lämnat tillbaka den, eller fått dålig ekonomi. Och sedan när de vill köpa loss hunden så sätter de aldrig in pengar på kontot och betalar utan försöker dra ut på tiden och komma undan med ursäkter som att TVn har tagit eld, bilen har gått sönder (2 eller 3 gånger har den olyckan hänt), dotter har fått problem, frysen har lagt av, datorn har krånglat, brist på tid och mycket mycket mycket mycket mer liknande utsäkter som jag inte kommer ihåg.... Men i alla fall, får se, efter alla dessa misslyckade fodervärdar är man ju lite tveksam. Har inte blivit bra en enda gång.


När de trevliga människorna hade åkt var det in i duschen och ta på sig fina kläder. För då skulle vi till Östra Göinge Jaktklubbs... vad det nu var, på fest och äta god mat och dansa lite. Fast vi stannade inte till dansen. När man kom hem igen möttes man av en glad och hoppig kooiker som i nuläget sover efter en rolig dag.


Roxy är en riktig modell. Behöver bara peka på en sten eller stuppe eller vart som helst och så är hon där i nästa sekund. Om hon står åt fel håll eller med ett ben konstigt så kan man bara flytta på det och hon står helt stilla. Kan vrida henne helt åt andra håller och ställa henne hur som helst men hon står ändå kvar, stilla och sträcker på sig och har en sådan vacker blick. Älskar den hunden! Så underbar och perfekt! Har verkligen hittat min ras, är så lycklig över Roxy så det går inte beskriva. Underbara och söta vovve!


Hoppas ni haft en fin lördag och får en lugn söndag. Nu är jag så trött, ska gå och borsta tänderna och sen ska jag slänga mig i sängen.

Av Felicia Torffvit - 13 mars 2009 21:46

Den mörka bilden är Sissis fot =) Exprimenterade lite med kameran.


Detta är min papegoja Sissi =) Hon är några år nu och kom in i familjen för ca 5 år sedan, vi bodde fortfarande i Lund. Hon är en brunhuvad papegoja, enkelt namn på "rasen". Fick henne som en bebis och fick handmata henne i början genom att spruta in mat i munnen/näbben på henne. Så hon är en gosig papegoja och blir gärna kliad i nacken. Söt liten goja som är ca lika stor som en hand, så det är ingen stor fågel. Sissi härmar inte ord och röster - hon härmar tekniska saker som väckarklockan, telefonen, dörrgnisslingar m.m Vi har en annan papegoja också: Esmeralda, hon är en ädelpapegoja och då lite större än Sissi. Esmeralda är pappas och hon är tvärtom Sissi: hon härmar röster och ord, både danska och svenska =) Kan lägga ut en bild på Esme sen.


Jag ska praoa på tidningen Go morgon i Hässleholm. Ska prata med chefredaktören på tisdag, får se hur det går... =)

(Praoen är vecka 14 och vecka 15 har vi lov. Vill ju gärna praoa hos någon fotograf eller något annat med fotografering).


Var på pizzakväll med gänget från fotbollscupen ikväll =) Smarrigt. Jag åt en Hawaii Kebab, med skinka, ananas, kebab och mild sås. Jag som inte alls brukar äta kebab tänkte prova något nytt, men det var riktigt gott!


Nu vill jag bara önska er en trevlig helg!

Av Felicia Torffvit - 12 mars 2009 19:05


Nu har pappret om Malmö int kommit (fast vi har ju sett anmälningarna på syskanskakennelklubbens.se innan, men ändå). Fast det står lite olika, på ena pappret står det 22 st kooikrar är anmälda och på det andra 21 st. Vi får väl se när vi kommer dit =)


Utvecklingssamtalet gick bra, det var inget att klaga på, jag jobbar bra och har bra resultat. Man vill ju kunna försörja dig i vuxenlivet herregud!

Shit, Roxy är snart 2 år, tiden går fort! Och jag blir 15 i augusti! Snart ska Fox gå i öppenklassen ju. Det var lite kul på valputställningen i Hässleholm, man fick sånna minnen tillbaka från när Rox var valp, det är 1,5 år sedan hon gick i valpklassen ju. Men det är bara mysigt! Så ta vara på all underbar tid med er valp! Appropå valp: Rinas tuttar hänger ordentligt, ingen tvekan här inte. Hon ser ut som en kossa ju! Och magen kommer ju växa ännu mer, det blir spännande det här!


Ska snart äta en sen kvällsmat: Bakad potatis med créme fraiche, svart caviar, lök och stekta champinjoner. Har inga läxor till imorgon, så det blir en lugn kväll vid TVn =)


Det var fint vårväder i några dagar men vintern har bestämt sig för att inte ge sig av än och la ett nytt täcke med snö. Grrr. Bort med snön! Sommaren är bäst.


Försökte lägga in en bild men det går inte. Bilden kommer inte med av någon konstig anledning. Jag har startat om datorn, provar med en annan bild men datorn vill inte ge sig så det blir ingen alls.


Ha en fin kväll!

Av Felicia Torffvit - 10 mars 2009 20:24

Är hon en liten tjockis eller? =) Hon har precis kommit in i 5 veckan och hon är redan hård om magen... Haha, Inis vill inte vara med på bild ;)


Kopovar är populärt som satan. Vi får mail och telefonsamtal nästan varje dag, och ibland flera. Och om det står i någon jakttidning om valpar ...det ska vi inte prata om. Just nu pratar tex mamma med en som är intresserad och igår fick vi 2 mail.. Men jag klandrar dom inte, det är underbara hundar! =)  Fast kooiker är ändå bäst ;P


Det är bra med oss. Rätt lugn vecka ändå. Imorgon har jag utvecklingssamtal, får se hur det går ;P


Vad ska man mer säga? Juste, bilderna finns nu på sidan (från utställningen) så ta en titt under bilder senast. Och jag har lagt ut Rudolf bilden som jag lovade =D Kan väl bjuda er på nått =)


Ähmm... just nu hänger det en spindel mitt framför ögonen på mig. Tur det inte är en stor för dom är så äckliga, men små är inte så farliga. Vad ska jag göra med den, den bara hänger där i sin spindeltråd 2 dm från mitt huvud. Den rör sig inte mkt. När man blåser på den rör den sig lite på benen. Nu är den 1 dm från min näsa. Jag skojar inte! Blåser man på den så klättrar den lite men inte mkt, trodde för en stund att den var död. Spolar ner den när jag går, den får en stund på sig att smita =)


Klart slut!

Ha en skön vecka!

Av Felicia Torffvit - 7 mars 2009 21:26

10 över 7 var vi hos Sandqvist. Det var inga större problem att hitta, då vi inte hade någon karta och bara visste åt vilken riktning det låg åt =) Varför vi åkte så tidigt? Det har inte jag heller riktigt fått in i skallen men Sandqvist ville vara säkra på att komma i tid. Och det gjorde vi verkligen - klockan 8 var vi på plats och hade stolar, filtar och burar uppställda och satt rastlösa. Tja, va ska man göra nu. Ut med hunden och gå en lång promis. Åh satan vad kallt det var i ridhuset (ursäkta ordspråket men det fanns inget annat ord som passade in i beskrivningen). Efter ett tag såg jag och Susanne ut som Rudolf i kvinnlig vesion, det var bara hornen som fattades. Jag lovar, ni kommer skatta! Jag kan lägga ut en bild på mig och Roxy inne i ringen där jag ser som värst ut, men det blir inte nu jag är för trött så bilderna får vänta till imorgon. Ca vid halv 10 kom Mimmi med Ludde dit, men det var hennes syster som fick ställa ut honom. Så söt Ludde är =) Mycket päls, tycker det är så mysigt! Det stod ju att det bara var 2 st kooikrar anmälda men det var 3 st, den tredje var 7 månaders valpen Selma (Trigger K Tia Maria, som blev BIM-valp i Hässleholm), en söt och fin tik som lägger sig på rygg och riktigt njuter när man börjar klappa henne. En riktig fjäskis =)) Selma och uppfödare Catarina kom först vid 11 tiden tror jag det var.


Det fanns 3 ringar, den tredje ringen startade först vid 11 tiden och låg i det andra stallet, där skulle Wilda ställas och i den andra ringen skulle Grand Danoisarna och Kooiker ställas, så vi var inte alls vid ring 1. Vid halv 10-10 var Grand Danoisarna igång och det gick bra för Kennel Grand Giant's. My, 10 år?, ställde ut för första gången och gjorde det jättebra! Hon gick snabbt i lagom tempo och ställde upp Zäta mkt bra och inte som de flesta barn som springer så fort de kan med hunden antingen släpande efter sig eller galopperande bredvid. Domaren frågade om hon gjort något annat i sitt liv än att ställa ut, men tyvärr räkte inte det att hon hade talang och ställde bra utan första platsen gick till den andra hanvalpen. Sedan var det tikarna och Susanne ställde Zätas kullsyster Lillemor som senare blev BIM-valp. Vad som senare hände i ringen vet jag inte =)


Vid 11 tiden skulle då ring 3 börja och först ut var Wilda och hon skötte sig bra och blev BIR-valp. Linnéa fick blodad (*host* söndermanglad och nerblodad) tand och ville stanna till finalerna.


Först vid 2 tiden var kooiker inne i ringen och det började med valpen Selma. Hon fjäskade för domaren och la sig på rygg framför honom men det räkte tyvärr inte och hon blev utan hp, tror anledningen var att hon behöver växa till sig lite. Sedan var det juniorhanen Luddes tur, han sprang bra och stod bra han med men blev också utan Hp pga att han backade för domaren, lite synd där. Sen var det Roxy. Hon stod bra och hade kontakt med mig och sprang bra med flyt. Såklart skulle domaren känna igenom henne på marken (det är lättare på bord) men det gick bra, hon lutade sig lite men han kände igenom henne och kollade tänderna. Efter uppställningen reser sig domaren, Bengt Åke Bogren, upp och går fram till rosetterna och tar en BIR rosett och sätter mitt framför ögonen på mig och frågar "Blir det bra med en sån här?", då svarar jag "Javisst, det går jättebra" och sedan kommer ringsekreteraren med HPband och en fin kritik som ni kan läsa under Roxy's resultat på sidan. Sen busade Roxy, Selma och Ludde lite gran. Jag fick ta av Roxy kopplet för de snodde in sig hela tiden. Hon fick även lite "kooiker-fnatt" och sprang i små cirklar runt och runt.


Det var andra regler på denna utställning. Istället för grupper och BIG blev det BIS i klasserna. Dvs alla vinnande hundar i sin klass som fått hp gick vidare till tex BIS junior. Så hela finalringen fylldes ju med hundar varje gång så Roxy och Wilda åkte ut men fick i alla fall visa upp sig.


Det blev ett långt inlägg men det tycker jag är kul. Det är så tråkigt när man bara läser resultat, jag vill ha detaljer! Hoppas ni fick en trevlig läsning. Nu laddar vi om för Malmö!


Förresten, mitt namn är nu Felicio, enligt katalogen från utställningen. Och vårat kennelnamn Rantafej stavas nu: Ranta Fejf. Det var en massa stavfel i den katalogen. Men det var lite kul att titta på vissa kennelnamn som fanns där, tex Vitlöken's =) Fanns en massa liknande men jag kommer bara ihåg denna just nu. Kl 5 körde vi från utställningen, så vi var i ett kallt ridhus (den varma och trevliga cafeterian och de goda kakorna var mkt upskattade) i 8 timmar. Stor riskt för en förkylning finns och jag lovar; den som vågar väcker mig imorgon riskerar att lämna livet i förtid!


Ha det så trevligt!

Av Felicia Torffvit - 6 mars 2009 21:07

Inför utställningen imorgon =)


Kl 7 ska jag och Roxy vara hos fam Sandqvist och sedan åker vi dit tillsammans.

Här kan ni se alla anmälda raser: http://www.sksturup.dinstudio.se/empty_35.html


Roxy har blivit borstad och vi har snabbt gått igenom att klämma igenom, kolla tänder och att stå fint och det gick bra. Jag känner mig lugn inför imorgon, men Malmö...hjälp. Men det viktigaste är ju att det är så himla kul, plus att det blir lite repetition och träning inför det nya utställningsåret!


Uppdaterar och informerar om imorgon så fort jag hinner och har laddat upp bilder.


Nu kommer jag inte på så mkt mer o säga. Fast det känns som om jag har glömt något men jag kan inte riktigt sätta fingret på det...hmm

Jaja, det kommer väl.


Ha det bra så länge!

Av Felicia Torffvit - 6 mars 2009 15:35

Siri (Rantafejs Ariadne Av Tiba) spelar skadad (påkörd) i ett reportage i djurambulansen i Göteborg! =))


Det ska senare gå på radio i Radio P4 riks, söndagen den 8e mars.

kl 12.03 =)) Läs mer här....


Se reportaget nedan..

(Klicka på knappen HQ för bättre kvalité på skärmen)

Jag har invaderat mammas dator på jobbet =) Skriver ett till inlägg om veckan senare idag =)

Ha det bra så länge!

Av Felicia Torffvit - 5 mars 2009 18:22

Foto Martin Frölich


http://www.cruftslive.tv/

Se hela crufts utställningen, agility, lydnad, freestyle, flyboll och grupplaceringarna på Europas mest kända hundutställning. Crufts hålls i England i 4 dagar, man kan inte själv anmäla dit utan måste blir kvalificerad genom att vinna på en stor utställning. Så det är fina hundar där =) Tänk att bli BIS på den =))


Till imorgon är det inga läxor, jätteskönt.


Simon och Roxy har precis lekt rövare i min säng. Jag sa till dem (Simon) att inte stöka till, då blev svaret "Jaja, OK" och så hoppa de ner. 5 minuter senare är dem där igen och busar runt i sängen, jag säger till dem igen och då svarade Simon "Men det är ju bara i hörnan, vi stökar inte till". 2 minuter senare är dem i sängen igen och leker rövare, så jag gav bara upp. Så nu ligger halva madrassen och täcket på golvet.... Får väl se det positivt, Roxy fick extra motion och Simon tittar på TV  så jag kan sitta lugnt vid datorn =) ...och titta på crufts, agilityn är igång nu.


Undrar ni hur det gått med Rina? (En kopov vi var och parade i Tyskland för 4,5 vecka sedan). Hon är extremt kelen och man får inte ens sitta på toa ifred, hon äter nästan upp skålen också när det är mat och jag tycker hon har lite större tuttar. Men man vet ju inte riktigt innan det har gått 6 veckor sedan parning. Hon har haft 2 kullar innan. I första kullen parades hon 3 gånger och fick då 8 valpar, andra gången blev det bara en parning och då fick hon 9 valpar. Men vi får se, det verkar som om hon är dräktig i alla fall.


Länktar till lördag!! =)

Hoppas ni också har något att se fram emot och länkta efter i helgen. Ha det så trevligt!


Presentation


Zaffran och Roxy i Sandhammar sommaren 2009.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Äger du en Kooikerhondje?
 Ja
 Nej
 Snart
 Har haft
 Aldrig i livet!
 Vill ha
 Vill inte ha en, men gillar dom ändå

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards